20. výročí založení

Již 20 let poskytujeme sociálně zdravotní služby v Moravskoslezském kraji a části Jesenicka.

Pomáháme i na Ukrajině a v Moldavsku.

Prostřednictvím Střediska humanitární pomoci a rozvojové spolupráce

Zobrazit podle typu:
Zobrazit podle času:
Rubriky:

Bjorg Lambrecht vyvezl na Dlouhé stráně šek pro seniory z Javorníku

Cílem sobotní etapy Závodu Míru byla horní nádrž Přečerpávací vodní elektrárny Dlouhé stráně. Tam její vítěz Belgičan Bjorg Lambrecht předal zástupcům Charity Jeseník dar Nadace ČEZ ve výši 71 tisíc korun na nákup nových polohovacích postelí do Domova pokojného stáří sv. Františka v Javorníku. Závodu Míru U23 Grand Prix 2017 podpořila Nadace ČEZ.

Pouť Charit ostravsko-opavské diecéze

Dovolujeme si Vás pozvat ve středu 31. května 2017 na Pouť Charit ostravsko-opavské diecéze, která se uskuteční v kostele sv. Mikuláše v Ludgeřovicích. V letošním roce probíhá při příležitosti oslav 150. výročí narození biskupa J.M. Nathana.

Místo: kostel sv. Mikuláše, Ludgeřovice
Termín: 31. 5. 2017, 09:30

Tříkrálová sbírka vyhlašuje soutěž!

Výtěžek Tříkrálové sbírky je dávno sečten a nyní putuje do regionů, kde jej vykoledovaly skupinky dobrovolníků. Nakoupila vaše Charita z tříkrálových peněz obědy sociálně potřebným dětem? Pořídila auto nebo novou střechu domu s pečovatelskou službou? Byli jste svědky přímé pomoci? Právě pro vás je tu Tříkrálová fotosoutěž.

Pětina rodin v Česku se potýká s chudobou

Každá pátá česká rodina s nezaopatřenými dětmi se nachází ve špatné ekonomické situaci, v absolutních číslech jde o 233 tisíc rodin z celé České republiky. Nejhorší situace je podle aktuálního průzkumu Charity ČR v rodinách s rodiči ve věku nad 40 let.

Hledáme dobrovolníky - BUMERANG

Charita Frenštát p.R. hledá dobrovolníky pro pomoc s příjmem a distribucí humanitární pomocí a se zajištěním provozu obchodu BUMERANG