Poskytujeme sociálně zdravotní služby

v Moravskoslezském kraji a části Jesenicka.

Pomáháme i na Ukrajině a v Moldavsku.

Prostřednictvím Střediska humanitární pomoci a rozvojové spolupráce

Zobrazit podle typu:
Zobrazit podle času:
Rubriky:

Výstava fotografií Ukrajina a Moldavsko země blízké a vzdálené

Přijďte se podívat na unikátní fotografie Martina Štechera, dobrovolníka Střediska humanitární pomoci a rozvojové spolupráce DCHOO, který zachytil jedinečné momenty ze života lidí na Ukrajině a v Moldavsku.

Místo: MSVK, Prokešovo náměstí 1802/9, Moravská Ostrava
Termín: 21. 8. 2017 — 30. 9. 2017

Výstava fotografií Ukrajina a Moldavsko země blízké a vzdálené

O tom, že fotografií lze zachytit život a osudy lidí, kteří potřebují naši pomoc, se můžete přesvědčit na výstavě fotografií Martina Štechera, dobrovolníka Střediska humanitární pomoci a rozvojové spolupráce DCHOO. Výstava se uskuteční v Moravskoslezské knihovně v Ostravě od 21. 8. - 30. 9. 2017.

Domácí hospicová péče funguje spolehlivě už přes 20 let a není třeba za ni připlácet

V posledních dnech se v tisku i na internetu (např. aktuálně.cz, Hospodářské noviny) dočítá česká veřejnost o špatně nastavených podmínkách financování hospicové péče poskytované v domácím prostředí a o nemožnosti doprovázet umírajícího pacienta více než 30 dní. „Rádi bychom uvedli věci na pravou míru. Domácí hospicová péče je poskytovaná už přes 20 let, a to Charitou Česká republika. Navíc je hrazena z veřejného zdravotního pojištění a žádné časové lhůty ji neomezují,“ vysvětluje Ludmila Kučerová, koordinátorka zdravotních aktivit Charity ČR.

Charita ČR představí na Velehradě web domácí hospicové péče

Na Dnech lidí dobré vůle na Velehradě seznámí Charita ČR veřejnost s novými webovými stránkami, které představí principy domácí hospicové péče a její charitní střediska přehledně na jednom místě.

Poradenské a informační centrum se i nadále bude zabývat insolvencí

Na základě novelizace insolvenčního zákona, který vejde v platnost k 1. 7. 2017, podniká Poradenské a informační cetrum DCHOO nutné kroky k tomu, aby jeho zaměsntnaci mohli klientům i nadále poskytovat služby v oblasti sepisování insolvenčních návrhů spojených s návrhy na oddlužení.