Kdo jsme?

Největší sdružení nestátních neziskových poskytovatelů sociálně zdravotních služeb v Moravskoslezském kraji.

Pomáháme i na Ukrajině a v Moldavsku.

Prostřednictvím Střediska humanitární pomoci a rozvojové spolupráce

Zobrazit podle typu:
Zobrazit podle času:
Rubriky:

Dobře odvedená sociální práce nemá být vidět

V úterý 21. března si připomenáme Světový den sociální práce. Všem, kdo se starají o druhé a vytvářejí tak lidštější prostředí, poděkoval k tomuto světovému dni kardinál Dominik Duka. S charitní koordinátorkou Ivou Kuchyňkovou jsme hovořili o tom, k čemu jsou dobří průvodci lidí v nouzi, co všechno musí zvládnout a jak se jim u nás daří.

Zemřel Miloslav kardinál Vlk. Iniciátor vzniku Diecézní charity Č. Budějovice

V sobotu 18. března 2017 zemřel Miloslav kardinál Vlk. Bylo mu 84 let. Rodák z jihočeské Líšnice, který po revoluci jako tehdejší českobudějovický biskup inicioval vznik Diecézní charity České Budějovice.

SOS UKRAJINA – Balík se základními potřebami vystačí rodině jeden měsíc

Na východní Ukrajině se opět bojuje a umírají lidé. Náhlý nárůst bojů uvěznil tisíce civilistů a zničil životně důležitou infrastrukturu. Krize se zvětšuje a ohrožuje další tisíce lidí.

Charita Ostrava pomáhá lidem bez domova přímo v terénu

Charita Ostrava rozšířila spektrum služeb pro lidi v nouzi. Terénní sociální pracovníci v Ostravě dochází od počátku letošního roku přímo za lidmi na úplném okraji společnosti. Provoz nové sociální služby „terénní programy“ finančně podporuje Evropský sociální fond v rámci Operačního programu zaměstnanost.

Výběrové řízení na pozici ředitel/ka Charity Hlučín

Diecézní charita ostravsko - opavská vyhlašuje výběrové řízení na pozici ředitel/ka Charity Hlučín