Zobrazit podle typu:
Zobrazit podle času:
Rubriky:

Díky Charitě se cítím potřebný

tak znělo motto prvního setkání dobrovolníků oblastních Charit působících v Moravskoslezském kraji a části Jesenicka, kteří pomáhají prostřednictvím Charity nejrůznějším způsobem lidem ve svém okolí. Setkání dobrovolníků Charity proběhlo v sobotu 23. září 2017 v odpoledních hodinách. Jeho cílem bylo sdílení zkušeností, rad a další povzbuzení do pomoci potřebným lidem.

Horizont Cup z pohledu naší dobrovolnice Alby

24. srpna 2017 se v Ostravě – Kunčičkách konala velká událost: Horizont cup, což je fotbalové utkání s různými týmy z Ostravy. Tato akce pro mne byla skvělou příležitostí, jak si hrát s dětmi, být s jejich rodinami, poznat nové lidi a strávit příjemné chvíle s pracovníky charity. Také jsem objevila nové místo v Kunčičkách, a to krásné fotbalové hřiště.

Dres a kopačky spojily fotbalové týmy i obyvatele Ostravy-Kunčiček

Komunita lidí žijící v Ostravě-Kunčičkách se opět semkla a uspořádala ve čtvrtek 24. 8. 2017 prostřednictvím Diecézní charity ostravsko-opavské fotbalový turnaj Horizont cup ve sportovním areálu TJ Ostrava Kunčičky. Turnaj, který se stal neodmyslitelnou součástí jejich veřejného života, navštívilo téměř 200 lidí.

Evropská dobrovolná služba ve Španělsku!

Nevíte co si představit pod pojmem Evropská dobrovolná služba? a jak reálně probíhá? Naše dobrovolnice pro vás sepsala zážitky z dvouměsíční návštěvy nadace Canfranc v Zaragoze.

Výstava fotografií Ukrajina a Moldavsko země blízké a vzdálené

O tom, že fotografií lze zachytit život a osudy lidí, kteří potřebují naši pomoc, se můžete přesvědčit na výstavě fotografií Martina Štechera, dobrovolníka Střediska humanitární pomoci a rozvojové spolupráce DCHOO. Výstava se uskuteční v Moravskoslezské knihovně v Ostravě od 21. 8. - 30. 9. 2017.

Podporují nás:

Logo OPZ barevné