Motivace hostit dobrovolníky v naší organizaci přes EDS vychází z předchozích zkušeností s hoštěním Německých dobrovolníků přes organizaci ASF. Tato zkušenost byla pro naše zaměstnance, naše klienty což jsou  hlavně děti a mládež z romské komunity, velice hodnotná. Pro děti a mládež to byla neobyčejná zábava potkat někoho, kdo nemluví česky a někoho kdo přichází s novými nápady a aktivitami. Pro naše klienty znamenají dobrovolníci změnu v jejich každodenní rutině, jelikož většina z nich nemá žádnou dřívější zkušenost s lidmi ze zahraničí. Přináší to pro ně také pozitivní změnu potkat nové lidi v jejich přirozeném prostředí.

Hoštění dobrovolníků je přínosem také pro naše pracovníky, kteří pracují se zahraničními dobrovolníky. Pracovníci tak mohou získat novou inspiraci a naučit se nové přístupy v práci s klienty.  Přítomnost dobrovolníka nám přináší motivaci a eliminuje každodenní stereotypy.

NAŠI DOBROVOLNÍCI

Julien

Julien Métro, Saint Joseph, Ostrov Réunion (FR)
Únor 2017- únor 2018