20. výročí založení

Již 20 let poskytujeme sociálně zdravotní služby v Moravskoslezském kraji a části Jesenicka.

Pomáháme i na Ukrajině a v Moldavsku.

Prostřednictvím Střediska humanitární pomoci a rozvojové spolupráce

Bjorg Lambrecht vyvezl na Dlouhé stráně šek pro seniory z Javorníku

Cílem sobotní etapy Závodu Míru byla horní nádrž Přečerpávací vodní elektrárny Dlouhé stráně. Tam její vítěz Belgičan Bjorg Lambrecht předal zástupcům Charity Jeseník dar Nadace ČEZ ve výši 71 tisíc korun na nákup nových polohovacích postelí do Domova pokojného stáří sv. Františka v Javorníku. Závodu Míru U23 Grand Prix 2017 podpořila Nadace ČEZ.

Tříkrálová sbírka vyhlašuje soutěž!

Výtěžek Tříkrálové sbírky je dávno sečten a nyní putuje do regionů, kde jej vykoledovaly skupinky dobrovolníků. Nakoupila vaše Charita z tříkrálových peněz obědy sociálně potřebným dětem? Pořídila auto nebo novou střechu domu s pečovatelskou službou? Byli jste svědky přímé pomoci? Právě pro vás je tu Tříkrálová fotosoutěž.

Pětina rodin v Česku se potýká s chudobou

Každá pátá česká rodina s nezaopatřenými dětmi se nachází ve špatné ekonomické situaci, v absolutních číslech jde o 233 tisíc rodin z celé České republiky. Nejhorší situace je podle aktuálního průzkumu Charity ČR v rodinách s rodiči ve věku nad 40 let.

Hledáme dobrovolníky - BUMERANG

Charita Frenštát p.R. hledá dobrovolníky pro pomoc s příjmem a distribucí humanitární pomocí a se zajištěním provozu obchodu BUMERANG

Objednejte si Chytrou svačinu a podpoříte zaměstnávání znevýhodněných osob

Projekt Chytrá svačina přináší zdravé, chutné svačiny přímo k vám do práce nebo dětem do školy. Doprava v Ostravě a okolí zdarma. Registrujte se a objednávejte svačiny na www.chytrasvacina.cz

POŠTA PARTNER – NOVÁ SLUŽBA V POLANCE NAD ODROU

Charita Hrabyně otevřela 1. 5. 2017 obchod s výrobky z chráněných dílen, který nabízí i poštovní služby. Stala se první organizací v Moravskoslezském kraji, která zaměstnává osoby se zdravotním postižením v rámci projektu Pošta Partner.

Posvátná místa v Ostravě rozezní hudba festivalu Slezská lilie

Přijďte si ve dnech 8. 6. a 10. – 11. 6. 2017 na festival Slezská lilie poslechnout to nejlepší ze současné hudby s poselstvím v podání americké reggae skupiny Christafari, polských MATE.O – TU, sboru Ostrava zpívá gospel ve spojení s Lenkou Dusilovou či Voxela.

Lidé bez domova se utkají ve fotbale na  Homeless Cupu Morava 2017

Již podruhé na Severní Moravě proběhne fotbalový turnaj Homeless Cup Morava pro lidi bez domova. Turnaj zahájí ve středu 26. 4. 2017 od 9:00 v ostravském Trojhalí Karolina výkopem fotbalový útočník Václav Svěrkoš. Pořádající Armáda Spásy, Charita Ostrava, Trojhalí Karolina a Sananim zvou veřejnost k divácké podpoře sportovních výkonů mužů bez přístřeší.

Charita Hrabyně bude poskytovat poštovní služby v Polance nad Odrou

Charita Hrabyně bude nově působit i v Polance nad Odrou, kde otevře 1.5. 2017 obchod s výrobky z chráněných dílen, v rámci kterého bude nabízet také poštovní služby.

Květnová Pouť Charit ostravsko-opavské diecéze

Přijďte se podívat 31. května 2017 na Pouť Charit diecéze ostravsko-opavské. Na programu bude kromě duchovní části také prezentace vybraných Charit či komentovaná prohlídka kostela sv. Mikuláše v Ludgeřovicích.