Den dětí ve Vesničce soužití

Přijměte pozvání kolegů z Vesničky soužití na Den dětí v duchu Divokého západu. 30. 5. je od 14:30 před Komunitním centrem v Ostravě-Muglinově (Betonářská 790/12) připraven dobrodružný program pro děti. Podaří se Vám pochytat všechny bandity? Více informací zde.

Kontrasty Ukrajiny, jedinečný projekt, který rozšíří Vaše obzory

Naši kolegové ze Střediska humanitární pomoci a rozvojové spolupráce se vrátili z pracovní cesty po Ukrajině. Více o projektu Kontrasty Ukrajiny a jejich cestě v rozhovoru s Veronikou Mechovou a Mirkem Hodečkem ml., pracovníky Střediska, kteří se cesty zúčastnili.

V duchu rodinné atmosféry se neslo setkání poutníků v Českém Těšíně

Třetí květnovou středu, 16. 5., na svátek sv. Jana Nepomuckého, hlavního patrona Čech, se setkali charitní pracovníci, klienti, kněží a všichni příznivci charitního díla na Diecézní pouti charit. Kostel Nejsvětějšího srdce Ježíšova v Českém Těšíně zaplnilo na 350 poutníků z Moravskoslezského kraje i okolí.

Holkám a klukům z nízkoprahových klubů držíme palce, aby se dostali na vysněnou školu

V pátek 27. dubna přijdou do středních škol výsledky přijímacích zkoušek a nejpozději příští středu tak budou výsledky znát i ti, co chtějí na školách studovat. Držíme palce všem holkám a klukům, aby se dostali na tu, co chtějí. S přípravou pomáhali také v charitních nízkoprahových zařízeních po celé republice. Klubů je 69 a pravidelně je navštěvuje skoro devět a půl tisíce dětí a dospívajících.

Diecézní pouť charit letos v Českém Těšíně

16. května 2018 se sejdou příznivci charitního díla na tradiční diecézní pouti charit. Srdečně zveme všechny lidi dobré vůle do farního kostela Nejsvětějšího srdce Ježíšova v Českém Těšíně. Připojte se k našemu společenství.

Hlasujte pro Mobilní hospic sv. Kryštofa

Projekt Charity Ostrava "Pomoc nemocným prostřednictvím služby Mobilního hospice sv. Kryštofa“ má možnost získat podporu v programu ČSOB - pomáhá regionům – jarní výzva 2018. Pomozte nám svým hlasováním =>

Velikonoční přání 2018

Diecézní charita ostravsko-opavská Vám přeje požehnané prožití velikonočních svátků.

Reflexní pásky na Ukrajinu

Podpořte bezpečnost chodců na Ukrajině. Do 31. května můžete přispět zakoupením reflexních pásků, které mohou zachránit život. Připojte se i Vy.

MDŽ: Charita má ženskou tvář a květinou ve svátek nezarmoutíš

U příležitosti Mezinárodního dne žen, svátku úcty k ženám, připomínáme, že rovnosti žen a mužů ještě nebylo dosaženo. Ženy jsou rovněž z hlediska rizika více ohroženy chudobou více, než muži. Ženy však pracují také v Charitě. Co by jim k MDŽ udělalo radost? A co by popřály ženám, s nimiž se setkávají při vykonávání své profese? O tom více v anketě.

Chudoba je dědičná, mladým chybí vzdělání i vzory

říká Martina Veverková, sociální analytička z Charity Česká republika v rozhovoru na DVTV. V Česku je možné zadlužit děti bez vlastního přičinění a kumulují se jim problémy spojené se sociálním vyloučením, říká.

Podporují nás:

Logo OPZ barevné