Bojová zóna na Ukrajině se posouvá, nikdy nevíte, kdy se ocitnete pod přímou palbou.

Veronika Mechová, vedoucí Střediska humanitární pomoci a rozvojové spolupráce před několika dny navštívila první bojovou linii na Ukrajině. Dovezla lidem v její bezprostřední blízkosti potraviny i hygienické potřeby.

S návrhem na oddlužení vám pomůže i naše poradna v centru Ostravy

Poradna Diecézní charity ostravsko-opavské získala akreditaci pro sepisování a podávání návrhů na osobní bankrot. Tuto službu mohou využít ZDARMA všichni, kteří splňují podmínky pro oddlužení.

Ples s Charitou

Přijďte na benefiční Ples s Charitou, který se uskuteční v pátek 24. listopadu 2017 od 19 hod. v Clarion Congress hotelu Ostrava. Srdečně zveme všechny, kteří mají zájem o charitní činnost našich 18  oblastních  charit.

V Ostravě-Kunčičkách mají nové dětské hřiště

V pátek 22. září v odpoledních hodinách obyvatelé Ostravy-Kunčiček slavnostně otevřeli dětské hřiště, jehož výstavba probíhala v létě tohoto roku. Nejvíce se na své první hřiště v Ostravě-Kunčičkách těšily děti, kterých žije v jeho okolí přibližně 150.

Lidé v bojových zónách v obavách vyčkávají příchod zimy

Přichází zima a mnoho lidí na východě Ukrajiny nemá plyn ani uhlí pro vytápění domů a stále potřebuje prostřednictvím humanitární pomoci dodávat potraviny i hygienické potřeby.

Pojďte s námi koledovat

Udělejte radost lidem ve svém okolí, přineste do jejich domovů lásku, pokoj a radost koledováním v rámci Tříkrálové sbírky. Ideální je vytvořit tříčlennou skupinu „králů“ s jedním vedoucím straším 15 let

Bezbariérový přístup pro děti z Nízkoprahového zařízení pro děti a mládež

V Ostravě-Kunčičkách budou v roce 2018 upraveny prostory služby Nízkoprahového zařízení pro děti a mládež tak, aby dosahovaly přijatelného standardu využívání. Díky realizaci projektu financovaného Nadačním fondem RESIDOMO a finanční podpoře Moravskoslezského kraje vznikne prostor pro individuální práci s klienty, bezbariérový přístup a dobré zázemí pro pracovíky Nízkoprahového zařízení.

Residomo log. řada kraj

Nejsme školka - jsme sociální služba

Předškolní vzdělávání je hodně diskutovaným tématem. Mnozí z nás si myslí, že vzdělání může být klíčem k odstranění mnoha problémů ve společnosti.

VIDEO: Diecézní charita ostravsko-opavská od začátků k současnosti

Vznik Diecézní charity ostravsko-opavské souvisí se zřízením ostravsko-opavské diecéze, k němuž došlo rozhodnutím papeže sv. Jana Pavla II. Papežskou bulou Ad Christefidelium spirituality ze dne 30. května 1996 bylo zveřejněno rozdělení dosavadní olomoucké arcidiecéze a prvním biskupem nové diecéze byl jmenován Mons. František Václav Lobkowicz.

Tříkrálová sbírka pomáhá seniorům

V roce 2017 sbírka pomáhala seniorům téměř v každé z 18 oblastních charit působících v Moravskoslezském kraji a v Jesenicku, ať se jednalo o zlepšení vybavení domovů pro seniory, půjčoven kompenzačních pomůcek a dalších zařízení nebo podporu provozu služeb, které senioři využívají přímo v pohodlí svého domova.

Podporují nás:

Logo OPZ barevné