Poskytujeme sociálně zdravotní služby

v Moravskoslezském kraji a části Jesenicka.

Pomáháme i na Ukrajině a v Moldavsku.

Prostřednictvím Střediska humanitární pomoci a rozvojové spolupráce

Charita ČR představí na Velehradě web domácí hospicové péče

Na Dnech lidí dobré vůle na Velehradě seznámí Charita ČR veřejnost s novými webovými stránkami, které představí principy domácí hospicové péče a její charitní střediska přehledně na jednom místě.

Poradenské a informační centrum se i nadále bude zabývat insolvencí

Na základě novelizace insolvenčního zákona, který vejde v platnost k 1. 7. 2017, podniká Poradenské a informační cetrum DCHOO nutné kroky k tomu, aby jeho zaměsntnaci mohli klientům i nadále poskytovat služby v oblasti sepisování insolvenčních návrhů spojených s návrhy na oddlužení.

Charita se stala oficiálním partnerem Národní potravinové sbírky

Charita Česká republika, platforma Byznys pro společnost, Česká federace potravinových bank, NADĚJE a Armáda spásy ve čtvrtek 22. června podepsaly Memorandum o spolupráci v rámci příprav a realizace Národní potravinové sbírky 2017. Tímto aktem byly oficiálně zahájeny přípravy jejího letošního 5. ročníku, který se uskuteční 11. listopadu 2017.

Bjorg Lambrecht vyvezl na Dlouhé stráně šek pro seniory z Javorníku

Cílem sobotní etapy Závodu Míru byla horní nádrž Přečerpávací vodní elektrárny Dlouhé stráně. Tam její vítěz Belgičan Bjorg Lambrecht předal zástupcům Charity Jeseník dar Nadace ČEZ ve výši 71 tisíc korun na nákup nových polohovacích postelí do Domova pokojného stáří sv. Františka v Javorníku. Závodu Míru U23 Grand Prix 2017 podpořila Nadace ČEZ.

Tříkrálová sbírka vyhlašuje soutěž!

Výtěžek Tříkrálové sbírky je dávno sečten a nyní putuje do regionů, kde jej vykoledovaly skupinky dobrovolníků. Nakoupila vaše Charita z tříkrálových peněz obědy sociálně potřebným dětem? Pořídila auto nebo novou střechu domu s pečovatelskou službou? Byli jste svědky přímé pomoci? Právě pro vás je tu Tříkrálová fotosoutěž.

Pětina rodin v Česku se potýká s chudobou

Každá pátá česká rodina s nezaopatřenými dětmi se nachází ve špatné ekonomické situaci, v absolutních číslech jde o 233 tisíc rodin z celé České republiky. Nejhorší situace je podle aktuálního průzkumu Charity ČR v rodinách s rodiči ve věku nad 40 let.

Hledáme dobrovolníky - BUMERANG

Charita Frenštát p.R. hledá dobrovolníky pro pomoc s příjmem a distribucí humanitární pomocí a se zajištěním provozu obchodu BUMERANG

Objednejte si Chytrou svačinu a podpoříte zaměstnávání znevýhodněných osob

Projekt Chytrá svačina přináší zdravé, chutné svačiny přímo k vám do práce nebo dětem do školy. Doprava v Ostravě a okolí zdarma. Registrujte se a objednávejte svačiny na www.chytrasvacina.cz

POŠTA PARTNER – NOVÁ SLUŽBA V POLANCE NAD ODROU

Charita Hrabyně otevřela 1. 5. 2017 obchod s výrobky z chráněných dílen, který nabízí i poštovní služby. Stala se první organizací v Moravskoslezském kraji, která zaměstnává osoby se zdravotním postižením v rámci projektu Pošta Partner.

Posvátná místa v Ostravě rozezní hudba festivalu Slezská lilie

Přijďte si ve dnech 8. 6. a 10. – 11. 6. 2017 na festival Slezská lilie poslechnout to nejlepší ze současné hudby s poselstvím v podání americké reggae skupiny Christafari, polských MATE.O – TU, sboru Ostrava zpívá gospel ve spojení s Lenkou Dusilovou či Voxela.