Rozpečetěno mají i v Jablunkově

I v třetím lednovém týdnu pokračuje rozpečeťování pokladniček Tříkrálové sbírky 2018. Po Hlučínu mají hotovo i v Charitě Jablunkov, kde koledníci získali 925.681,- Kč. Všem dárcům i koledníkům děkujeme za pomoc a podporu. Podrobné aktuální výsledky naleznete zde.

Díky Tříkrálové sbírce jsme v roce 2017 mohli opět pomoci na Ukrajině a v Moldavsku

Díky vaším darům z loňské Tříkrálové sbírky mohlo Středisko humanitární pomoci a rozvojové spolupráce v roce 2017 opět pomáhat na Ukrajině a v Moldavsku. Peníze byly rozděleny do humanitárních a rozvojových projektů DCHOO a podpořily tak nemalým dílem potřebné rodiny, děti i seniory.

Tříkrálový Hlučín opět rekordní

K rozpečeťování pokladniček Tříkrálové sbírky se na sklonku týdne přidali také v Charitě Odry. A hotovo mají již v Charitě Hlučín, kde se tradičně koledovalo první lednový víkend, a to rovnou s rekordním výnosem – úctyhodných 2.232.898,- Kč se nacházelo v jejich 308 pokladničkách.Děkujeme koledníkům i dárců. Podrobné aktuální výsledky naleznete zde.

Aktuální výsledek TKS 2018

Rozpečeťování pokladniček koledníků Tříkrálové sbírky 2018 je v plném proudu. Rozpečetuje se nově i v Charitách Bohumín, Frýdek-Místek, Hrabyně a sv. Martina. Aktuálně máme rozpečeťeno 9% pokladniček s částkou přesahující 1,5 milionu korun. Děkujeme. Podrobné aktuální výsledky naleznete zde.

Rozpečeťovaní pokračuje

I dnes, 10. 1. 2018, pokračovalo nejen koledování, ale již také rozpečeťování pokladniček Tříkrálové sbírky. Dalších 11 pokladniček rozpečetila Charita Studénka a v nich bylo 68.479,- Kč. Své první pokladničky rozpečetila Charita Frenštát p. Radhoštěm - 14 pokladniček, 75.316,- Kč. 40 pokladniček s 247.082,- Kč rozpečetila Charita Kopřivnice. A první výsledky hlásí i Charita Opava - 103 pokladniček s částkou 595.287,- Kč. Aktuálně máme rozpečetěno 7% pokladniček, do nichž dárci přispěli 1.181.914,- Kč. Děkujeme koledníkům i dárcům.

První výsledky Tříkrálové sbírky 2018

Koledování Tříkrálové sbírky stále ještě probíhá - koledníky můžeme potkávat až do 14. ledna, ale někde již využili téměř jarního začátku roku a mají dokoledováno. Prvních 30 pokladniček rozpečetila Charita Studénka. A výnos z nich 195.750,- Kč. Děkujeme dárcům i koledníkům.

K+M+B přicházejí. Začněte nový rok dobrým skutkem.

Přivítejte ve svých domovech koledníky Tříkrálové sbírky, kteří se vypraví 1. – 14. ledna 2018 zvěstovat šťastný nový rok také v Moravskoslezském kraji a Jesenicku. Jejich koledování přinese radostné poselství nejen do vašeho domova, ale také vám umožní zapojit se do pomoci lidem v nouzi.

Bojová zóna na Ukrajině se posouvá, nikdy nevíte, kdy se ocitnete pod přímou palbou.

Veronika Mechová, vedoucí Střediska humanitární pomoci a rozvojové spolupráce před několika dny navštívila první bojovou linii na Ukrajině. Dovezla lidem v její bezprostřední blízkosti potraviny i hygienické potřeby.

S návrhem na oddlužení vám pomůže i naše poradna v centru Ostravy

Poradna Diecézní charity ostravsko-opavské získala akreditaci pro sepisování a podávání návrhů na osobní bankrot. Tuto službu mohou využít ZDARMA všichni, kteří splňují podmínky pro oddlužení.

Ples s Charitou

Přijďte na benefiční Ples s Charitou, který se uskuteční v pátek 24. listopadu 2017 od 19 hod. v Clarion Congress hotelu Ostrava. Srdečně zveme všechny, kteří mají zájem o charitní činnost našich 18  oblastních  charit.

Podporují nás:

Logo OPZ barevné