Poskytujeme sociálně zdravotní služby

v Moravskoslezském kraji a části Jesenicka.

Pomáháme i na Ukrajině a v Moldavsku.

Prostřednictvím Střediska humanitární pomoci a rozvojové spolupráce

Horizont Cup z pohledu naší dobrovolnice Alby

24. srpna 2017 se v Ostravě – Kunčičkách konala velká událost: Horizont cup, což je fotbalové utkání s různými týmy z Ostravy. Tato akce pro mne byla skvělou příležitostí, jak si hrát s dětmi, být s jejich rodinami, poznat nové lidi a strávit příjemné chvíle s pracovníky charity. Také jsem objevila nové místo v Kunčičkách, a to krásné fotbalové hřiště.

Evropská dobrovolná služba ve Španělsku!

Nevíte co si představit pod pojmem Evropská dobrovolná služba? a jak reálně probíhá? Naše dobrovolnice pro vás sepsala zážitky z dvouměsíční návštěvy nadace Canfranc v Zaragoze.

Výstava fotografií Ukrajina a Moldavsko země blízké a vzdálené

O tom, že fotografií lze zachytit život a osudy lidí, kteří potřebují naši pomoc, se můžete přesvědčit na výstavě fotografií Martina Štechera, dobrovolníka Střediska humanitární pomoci a rozvojové spolupráce DCHOO. Výstava se uskuteční v Moravskoslezské knihovně v Ostravě od 21. 8. - 30. 9. 2017.

Domácí hospicová péče funguje spolehlivě už přes 20 let a není třeba za ni připlácet

V posledních dnech se v tisku i na internetu (např. aktuálně.cz, Hospodářské noviny) dočítá česká veřejnost o špatně nastavených podmínkách financování hospicové péče poskytované v domácím prostředí a o nemožnosti doprovázet umírajícího pacienta více než 30 dní. „Rádi bychom uvedli věci na pravou míru. Domácí hospicová péče je poskytovaná už přes 20 let, a to Charitou Česká republika. Navíc je hrazena z veřejného zdravotního pojištění a žádné časové lhůty ji neomezují,“ vysvětluje Ludmila Kučerová, koordinátorka zdravotních aktivit Charity ČR.

Charita ČR představí na Velehradě web domácí hospicové péče

Na Dnech lidí dobré vůle na Velehradě seznámí Charita ČR veřejnost s novými webovými stránkami, které představí principy domácí hospicové péče a její charitní střediska přehledně na jednom místě.

Poradenské a informační centrum se i nadále bude zabývat insolvencí

Na základě novelizace insolvenčního zákona, který vejde v platnost k 1. 7. 2017, podniká Poradenské a informační cetrum DCHOO nutné kroky k tomu, aby jeho zaměsntnaci mohli klientům i nadále poskytovat služby v oblasti sepisování insolvenčních návrhů spojených s návrhy na oddlužení.

Charita se stala oficiálním partnerem Národní potravinové sbírky

Charita Česká republika, platforma Byznys pro společnost, Česká federace potravinových bank, NADĚJE a Armáda spásy ve čtvrtek 22. června podepsaly Memorandum o spolupráci v rámci příprav a realizace Národní potravinové sbírky 2017. Tímto aktem byly oficiálně zahájeny přípravy jejího letošního 5. ročníku, který se uskuteční 11. listopadu 2017.

Bjorg Lambrecht vyvezl na Dlouhé stráně šek pro seniory z Javorníku

Cílem sobotní etapy Závodu Míru byla horní nádrž Přečerpávací vodní elektrárny Dlouhé stráně. Tam její vítěz Belgičan Bjorg Lambrecht předal zástupcům Charity Jeseník dar Nadace ČEZ ve výši 71 tisíc korun na nákup nových polohovacích postelí do Domova pokojného stáří sv. Františka v Javorníku. Závodu Míru U23 Grand Prix 2017 podpořila Nadace ČEZ.

Tříkrálová sbírka vyhlašuje soutěž!

Výtěžek Tříkrálové sbírky je dávno sečten a nyní putuje do regionů, kde jej vykoledovaly skupinky dobrovolníků. Nakoupila vaše Charita z tříkrálových peněz obědy sociálně potřebným dětem? Pořídila auto nebo novou střechu domu s pečovatelskou službou? Byli jste svědky přímé pomoci? Právě pro vás je tu Tříkrálová fotosoutěž.

Pětina rodin v Česku se potýká s chudobou

Každá pátá česká rodina s nezaopatřenými dětmi se nachází ve špatné ekonomické situaci, v absolutních číslech jde o 233 tisíc rodin z celé České republiky. Nejhorší situace je podle aktuálního průzkumu Charity ČR v rodinách s rodiči ve věku nad 40 let.