Zahrádka Na Rampě ožila

Začátkem loňských prázdnin, 1. července, se konalo pravidelné setkání dětí s otcem biskupem na Prašivé. Každoročně je na tomto setkání vybrán projekt, služba nebo činnost, které podpoří samotné děti. V roce 2017 byl vybrán plán zvelebit zahrádku v ulici Na Rampě v Ostravě Kunčičkách, kterou by využívaly děti a mládež, a také rodiny, které spolupracují se službami Střediska sociální aktivizace Horizont Diecézní charity ostravsko-opavské.

Kontrasty Ukrajiny, jedinečný projekt, který rozšíří Vaše obzory

Naši kolegové ze Střediska humanitární pomoci a rozvojové spolupráce se vrátili z pracovní cesty po Ukrajině. Více o projektu Kontrasty Ukrajiny a jejich cestě v rozhovoru s Veronikou Mechovou a Mirkem Hodečkem ml., pracovníky Střediska, kteří se cesty zúčastnili.

V duchu rodinné atmosféry se neslo setkání poutníků v Českém Těšíně

Třetí květnovou středu, 16. 5., na svátek sv. Jana Nepomuckého, hlavního patrona Čech, se setkali charitní pracovníci, klienti, kněží a všichni příznivci charitního díla na Diecézní pouti charit. Kostel Nejsvětějšího srdce Ježíšova v Českém Těšíně zaplnilo na 350 poutníků z Moravskoslezského kraje i okolí.

Diecézní pouť charit letos v Českém Těšíně

16. května 2018 se sejdou příznivci charitního díla na tradiční diecézní pouti charit. Srdečně zveme všechny lidi dobré vůle do farního kostela Nejsvětějšího srdce Ježíšova v Českém Těšíně. Připojte se k našemu společenství.

Podporují nás:

Logo OPZ barevné