Kdo jsme?

Největší sdružení nestátních neziskových poskytovatelů sociálně zdravotních služeb v Moravskoslezském kraji.

Pomáháme i na Ukrajině a v Moldavsku.

Prostřednictvím Střediska humanitární pomoci a rozvojové spolupráce

SOS UKRAJINA – Balík se základními potřebami vystačí rodině jeden měsíc

Na východní Ukrajině se opět bojuje a umírají lidé. Náhlý nárůst bojů uvěznil tisíce civilistů a zničil životně důležitou infrastrukturu. Krize se zvětšuje a ohrožuje další tisíce lidí.

Existuje mnoho způsobů pomoci. Potravinový balík je jednoduchý způsob, jak poskytnout lidem potraviny, hygienické potřeby a základní zdravotnické prostředky. Obsah balíku je navíc koncipován tak, aby vystačil 3 členné rodině na jeden měsíc.

Balíky putují do bojové zóny v Doněcké oblasti do jedné až dvou vesnic. Jedná se o takové vesnice, kde jsou lidé zcela bez pomoci. Vzhledem k tomu, že je situace a rozsah bojových zón proměnlivý, stanovujeme místo doručení těsně před odjezdem.

Zapojte se i vy! Můžete přispět libovolnou částkou na 200 balíků (jeden balík v hodnotě 1 250 Kč). Sbírka potrvá do 23.4.2017 Děkujeme!

PS: Sdílejte a pomáhejte s námi! Pro více informací kontaktujte: Veroniku Mechovou  ze Střediska humanitární a rozvojové pomoci DCHOO

V minulém roce jsme pomohli v oblastech Avdijivka a Kamjanka. Avdijivka se nachází cca 23 kilometrů od Doněcka a v daných dnech je považována za jedno z míst, kde se vedou největší boje na východní Ukrajině. Kamjanka pak leží cca 10 kilometru od doněckého letiště, a cca 20 kilometru od oblastního města Doněcka a nachází se na bojové linii.