Zobrazit podle typu:
Zobrazit podle času:
Rubriky:

Podpořte jednoho - zachraňte dva

Některé problémy není možné vyřešit za den, měsíc ani rok.

Nový projekt Střediska humanitární pomoci a rozvojové spolupráce dává novou šanci ukrajinským maminkám v nouzi, které by bez pomoci zůstaly na ulici a živořily hluboko pod hranicí chudoby.

Charita v druhé vlně koronakrize: největším úkolem je udržet domácí péči

Na podzim přišla podle očekávání nová vlna šíření koronaviru – a tak i nová starost o lidi, o něž Charita pečuje. Některá zařízení, například stacionáře pro seniory a lidi s postižením a volnočasové kluby pro mládež, musela být kvůli nařízením vlády uzavřena. V pobytových zařízeních, jako jsou domovy pro seniory a domovy se zvláštním režimem, byly zakázány návštěvy. Stejně tomu bylo i na jaře.

Z bývalé strojní traktorové stanice vznikly superdílny

Deset let hledání vhodných prostor, mnohamilionová investice a pět nově opravených objektů, ve kterých najde zázemí přes 150 osob se zdravotním postižením.

Podobnou bilanci má za sebou Charita Opava, která ve čtvrtek 8. října slavnostně otevřela Chráněné dílny v Jaktaři.

Den otevřených dveří Sociálně-dluhové poradny v centru Ostravy

V rámci Týdne sociálních služeb, který proběhne napříč republikou od 5. do 11. října, se můžete blíže seznámit také se službami, které poskytujeme v odborné sociální poradně.

Jsme připraveni na Vaše dotazy a těšíme se na Vás.

Místo: Puchmajerova 980/10, 702 00 Ostrava
Termín: 6. 10. 2020, 10:00 — 6. 10. 2020, 17:00

Je tady Týden sociálních služeb

Ve dnech 5.–11. října 2020 Asociace poskytovatelů sociálních služeb ČR vyhlásila již XII. Týden sociálních služeb. V rámci tohoto týdne se i některé naše sociální služby připojí k akcím spojeným s tímto tematickým týdnem.

Sociální služby, jejich klienti i pracovníci jsou zde za každých okolností. Nezapomínejme na ně!