Zobrazit podle typu:
Zobrazit podle času:
Rubriky:

Kontrasty Ukrajiny: přednáška o Ukrajině, humanitární a rozvojové činnosti

Vážení přátelé a příznivci charitního díla,

srdečně Vás zveme na přednášku věnovanou Ukrajině a činnosti Střediska humanitární pomoci a rozvojové spolupráce Diecézní charity ostravsko-opavské v této zemi.

Již tento pátek, 15. března, od 18:45 v knihovně kostela sv. Anny v Havířově.

Těšíme se na Vás!

Místo: Knihovna kostela sv. Anny v Havířově
Termín: 15. 3. 2019, 18:45

Oznámení!

Z technických důvodů jsou dočasně nefunkční pevné linky na Správě Diecézní charity ostravsko-opavské (Kratochvílova 3, 702 00 Ostrava). Pro spojení s námi prosím využijte dostupných mobilních nebo e-mailových kontaktů.

Omlouváme se za možné komplikace, na odstranění závady pracujeme.

Děkujeme za pochopení.

Správa DCHOO

Jít směrem k Velikonocům znamená obnovu našeho srdce

Postní doba vyzývá křesťany, aby s větší intenzitou a konkrétností vtělovali velikonoční tajemství do svého osobního, rodinného a společenského života, zvláště za pomoci postu, modlitby a almužny.

Také v ostravsko-opavské diecézi se tak, stejně jako v uplynulých letech, můžete zapojit do Postní almužny.

Krize trvá. Domácí péči opouštějí sestry – kvůli nízkým platům

Poskytovatelé domácí péče a zdravotní pojišťovny nenašli řešení kritické situace.Napětí trvá, zdravotní sestry odcházejí z domácí péče na lépe placená místa v nemocnicích. Poskytovatelé domácí zdravotní péče a zdravotní pojišťovny ani na čtvrté schůzce nenašli shodu.

Pomozme zajistit dostupnou zdravotní péči pro všechny potřebné

Lidé bez domova s omrzlinami, kožní nemocí či otevřenou ránou se stávají psanci, kterým neumíme účinně pomoci. Podobně jsou na tom nemocní senioři, ponechaní bez pravidelné pomoci rodiny. Mnozí by mohli a chtěli zůstat doma, kde jsou zvyklí, jenže to často není možné. Nejsou jim dostupné potřebné zdravotní služby. „Poskytování sociálních služeb nemocným lidem, kteří se ocitli na okraji, drhne. Problém leží v nedořešené situaci na tzv. zdravotně-sociálním pomezí,“ říká Lukáš Curylo, ředitel Charity Česká republika.