Zobrazit podle typu:
Zobrazit podle času:
Rubriky:

Po půl roce od ničivého požáru se chráněné dílny vrací do Koblova

Poslední zářijový víkend nic nenasvědčovalo tomu, že by mělo být cokoliv jinak. Do chvíle, než si hlídač areálu, ve kterém sídlí také chráněné dílny hrabyňské Charity, všimnul stoupajícího dýmu u jednoho z domů. Plameny pohltily prostory dílen a jen díky včasnému zásahu hasičů se požár nerozšířil dále.

Analýza: V Česku je na 5 milionů exekucí! Řešení následků byznysu s dluhy mají poslanci na stole

Nová analýza Centra pro společenské otázky – SPOT mapuje vznik a růst dluhů od nultých let do současnosti. Identifikuje celkem čtyři pilíře byznysu s dluhy, tři z nich se v předchozích letech podařilo zákonodárcům odstranit či omezit. Poslance čeká ve středu 14. dubna závěrečné a klíčové projednávání novely exekučního řádu, která má řešit vedle přetrvávajících důsledků systémových příčin dluhových pastí z minulosti poslední z pilířů – volný trh s exekucemi.

Daránek dětem: Dětství Adélky v Domě pro matky v tísni

Adélka bydlela s maminkou a mladší sestrou v jednom pokoji malého panelového bytu; druhý pokoj obývali děda a babička. Společná kuchyň byla tak malá, že se v ní museli střídat. Adélka má ještě pradědečka, a když se mu přitížilo a už se o sebe nedokázal postarat, vzala si ho rodina k sobě. V nevelkém bytě se tak ještě víc mačkali a čtvrťačka Adélka přišla v době distanční výuky o jakoukoli možnost soustředit se na učení. Nemohla si ani v klidu volat s kamarády, kteří jí moc chybějí.

Daránek dětem: Sportovní přání čtyř sourozenců

Janička, Jitka, Dominik a Petr jsou čtyři sourozenci ve věku od devíti do čtrnácti let. Paní Jitka je samoživitelka. Bydlí v podnájmu ve vesnici, odkud děti donedávna denně pěšky doprovázela do nedalekého města do školy. Rodina musí vyžít z dávek, protože skloubit péči o čtyři školáky se zaměstnáním se paní Jitce nedaří – a v době distanční výuky je to nemyslitelné.

Sbírka na pomoc dětem: Charita představuje velikonočního Daránka!

Říkají mu Daránek. Jméno dostal podle darů, kterými pomáhá dětem. Je symbolem bezpečí domova, potřebné péče i rovných příležitostí na startu do života. Připojte se k velikonoční vlně dobrých skutků a podpořte jeho poslání, aby to ti nejmenší měli co nejlehčí. Charita Česká republika spouští výzvu pomoci s názvem Daránek dětem. Její výtěžek pomůže těm nejpotřebnějším: dětem, kterým v Česku hrozí sociální vyloučení.