Zobrazit podle typu:
Zobrazit podle času:
Rubriky:

Podpořte jednoho - zachraňte dva

Některé problémy není možné vyřešit za den, měsíc ani rok.

Nový projekt Střediska humanitární pomoci a rozvojové spolupráce dává novou šanci ukrajinským maminkám v nouzi, které by bez pomoci zůstaly na ulici a živořily hluboko pod hranicí chudoby.

Charita v druhé vlně koronakrize: největším úkolem je udržet domácí péči

Na podzim přišla podle očekávání nová vlna šíření koronaviru – a tak i nová starost o lidi, o něž Charita pečuje. Některá zařízení, například stacionáře pro seniory a lidi s postižením a volnočasové kluby pro mládež, musela být kvůli nařízením vlády uzavřena. V pobytových zařízeních, jako jsou domovy pro seniory a domovy se zvláštním režimem, byly zakázány návštěvy. Stejně tomu bylo i na jaře.

Z bývalé strojní traktorové stanice vznikly superdílny

Deset let hledání vhodných prostor, mnohamilionová investice a pět nově opravených objektů, ve kterých najde zázemí přes 150 osob se zdravotním postižením.

Podobnou bilanci má za sebou Charita Opava, která ve čtvrtek 8. října slavnostně otevřela Chráněné dílny v Jaktaři.

Je tady Týden sociálních služeb

Ve dnech 5.–11. října 2020 Asociace poskytovatelů sociálních služeb ČR vyhlásila již XII. Týden sociálních služeb. V rámci tohoto týdne se i některé naše sociální služby připojí k akcím spojeným s tímto tematickým týdnem.

Sociální služby, jejich klienti i pracovníci jsou zde za každých okolností. Nezapomínejme na ně!

Požár zničil chráněné dílny v Koblově. Pomozte nám najít náhradní prostory a zachovat provoz dílen.

Pomozte nám zachovat provoz chráněné dílny, kterou provozuje Charita Hrabyně.

Hledáme náhradní prostory, kde bychom mohli fungovat do té doby, než dáme všechno do původního stavu.

Děkujeme za podporu!