Zobrazit podle typu:
Zobrazit podle času:
Rubriky:

Tříkrálová sbírka očima koledníků

Už 12 let se zapojuji do Tříkrálové sbírky. Letos poprvé jsem se rozhodla se svými pocity a zážitky podělit. Vzhledem k tomu, že Charita Frýdek-Místek pořádá tříkrálové koledování už od jejího prvopočátku a stejně tak dlouho se jí pravidelně účastní i pracovnice a klienti z Klubu Nezbeda, mám možnost porovnávat a rekapitulovat.

Po stopách Tří králů

Že mi teče do bot? Korunu mi skoro odfouknul vítr a trošku mi mrznou nohy? Nevadí! Jdu přeci s přáním všeho dobrého do nového roku a s poselstvím naděje pro ty nejpotřebnější.

Tři králové doputovali na místecké náměstí

Svátek Tří králů je tradičně spojený s Tříkrálovým průvodem, který letos pořádala již pošestnácté místecká farnost a který je doprovodnou akcí Tříkrálové sbírky. Králové, malí koledníci, hudebníci, desítky lidí, velbloudi, koně a lamy za zvuků vánočních koled vyšli od kostela sv. Jan a Pavla.

Koledování není jen tak

Nový rok je tady a s ním také Tříkrálová sbírka 2019. Většina koledníčků si již přebrala pokladničky, se kterými vyrazí koledovat od Paskova až po Bílou. A i když se to nezdá, koledování může být pěkně náročná aktivita.

Tři králové popřejí lidem v Ostravě a okolí

Od 1. do 14. ledna 2019 budou do domácností v Ostravě a okolí přicházet Tři králové v rámci tradiční Tříkrálové sbírky pořádané celorepublikově po devatenácté Charitou Česká republika. S přáním štěstí, zdraví a pokoje do nového roku budou Tři králové lidem přinášet dary a žádat o příspěvek na podporu lidí v nouzi.