Zobrazit podle typu:
Zobrazit podle času:
Rubriky:

Oznámení!

Z technických důvodů jsou dočasně nefunkční pevné linky na Správě Diecézní charity ostravsko-opavské (Kratochvílova 3, 702 00 Ostrava). Pro spojení s námi prosím využijte dostupných mobilních nebo e-mailových kontaktů.

Omlouváme se za možné komplikace, na odstranění závady pracujeme.

Děkujeme za pochopení.

Správa DCHOO

Jít směrem k Velikonocům znamená obnovu našeho srdce

Postní doba vyzývá křesťany, aby s větší intenzitou a konkrétností vtělovali velikonoční tajemství do svého osobního, rodinného a společenského života, zvláště za pomoci postu, modlitby a almužny.

Také v ostravsko-opavské diecézi se tak, stejně jako v uplynulých letech, můžete zapojit do Postní almužny.

Krize trvá. Domácí péči opouštějí sestry – kvůli nízkým platům

Poskytovatelé domácí péče a zdravotní pojišťovny nenašli řešení kritické situace.Napětí trvá, zdravotní sestry odcházejí z domácí péče na lépe placená místa v nemocnicích. Poskytovatelé domácí zdravotní péče a zdravotní pojišťovny ani na čtvrté schůzce nenašli shodu.

Pomozme zajistit dostupnou zdravotní péči pro všechny potřebné

Lidé bez domova s omrzlinami, kožní nemocí či otevřenou ránou se stávají psanci, kterým neumíme účinně pomoci. Podobně jsou na tom nemocní senioři, ponechaní bez pravidelné pomoci rodiny. Mnozí by mohli a chtěli zůstat doma, kde jsou zvyklí, jenže to často není možné. Nejsou jim dostupné potřebné zdravotní služby. „Poskytování sociálních služeb nemocným lidem, kteří se ocitli na okraji, drhne. Problém leží v nedořešené situaci na tzv. zdravotně-sociálním pomezí,“ říká Lukáš Curylo, ředitel Charity Česká republika.

Charita Ostrava otevře služby veřejnosti

Dny otevřených dveří, seminář pro pečující, výstavy obrazů a fotografií nabídne v únoru pro veřejnost Charita Ostrava. Pomoc lidem v nouzi v nouzi především na Ostravsku a v okolí Charita Ostrava poskytuje od roku 1991.