Zobrazit podle typu:
Zobrazit podle času:
Rubriky:

Ohlédnutí za aktivitami komunitního týmu

Mnoho drobných akcí tvoří celek komunitního působení v sociálně vyloučené lokalitě v Ostravě-Kunčičkách. Co všechno se podařilo uskutečnit od začátku roku a jak se daří zapojovat místní komunitu? Přečtěte si více v článku věnovaném komunitní práci.

Nízkoprahový klub Horizont se otevřel veřejnosti

To jak vypadá běžné odpoledne v nízkoprahovém klubu si vzkoušeli všichni, kdo se přišli ve středu 10. října podívat na den otevřených dveří tohoto zařízení. Navíc měli možnost si prohlédnout nově opravené prostory klubu, který letos prošel velkou rekonstrukcí.

Charita vyhlašuje sbírku na pomoc obětem tsunami v Indonésii

V pátek 28. září postihlo indonéský ostrov Sulawesi (Celebes) zatím nejsilnější ze série zemětřesení a to o síle 7,4 stupňů Richterovy škály. Následná vlna tsunami si vyžádala stovky lidských životů, celkový počet postižených obyvatel může dosáhnout několika set tisíc, podle některých odhadů až dva miliony. Charita Česká republika proto vyhlašuje finanční sbírku na pomoc obětem a obnovu země.

Dobrovolníci se setkali v Třebovicích

Příjemné odpoledne si užili všichni, kdo pomáhají v jednotlivých charitách na území Moravskoslezského kraje a na Jesenicku. Letos již 2. Diecézní setkání dobrovolníků proběhlo 22. září v Ostravě-Třebovicích. Podívejte se na fotky ze setkání, které se neslo v duchu motta: „Bez vás to nejde!"

Diecézní charita ostravsko-opavská pomáhá v oblasti sociálního bydlení již 8 let

Opustit ubytovnu a získat vlastní nájemní bydlení. Šance domova pomáhá v sociálně vyloučené lokalitě v Ostravě-Kunčičkách rodinám i jednotlivcům řešit jejich bytovou situaci. Ve spolupráci s neziskovou organizací Zázemí a poskytovanými sociálními službami se jí to daří již 8 let.

Podporují nás:

Logo OPZ barevné