Šance domova – podpora terénní práce

Hlavním cílem projektu bylo předcházet ztrátě bydlení rodin s nezletilými dětmi, případně řešit bytovou nouzi těchto rodin mimo jiné i zařazením do programu „Bydlení s doprovodným sociálním programem“, které DCHOO zprostředkovalo ve spolupráci s majiteli bytů. Stabilizací sociální situace rodiny se snažíme přispět k vytvoření dobrého a stabilního prostředí pro zdravý vývoj dětí. Tento cíl byl uskutečňován prostřednictvím sociální služby Šance domova (§ 65 - sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi). Předmětem její činnosti je základní sociální poradenství, asistence a doprovázení klientů – rodin s dětmi, které jsou v bytové nouzi a realizace výše zmíněného programu BDSP.

• více o projektu "Šance domova - podpora terénní práce"

Kunčičky - Osada Míru

Projekt byl pokračováním pilotního projektu MSK a v konkrétních činnostech především projektu DCHOO „Kunčičky - příjemnější a bezpečnější místo pro život“. Cílem projektu bylo podpořit aktivitu obyvatel ve prospěch vlastní komunity, podpořit je v dotažení plánovaných akcí a v důsledné cestě za vytyčenými cíli. Projekt byl také zaměřen na udržení dosavadních výsledků a rozvoj dalších aktivit vznikající jádrové skupiny obyvatel Osady míru i na aktivizaci a zapojení stále většího počtu obyvatel, kteří by následovali pozitivní příklady už zapojených účastníků, povzbuzeni jejich úspěchy (uklizený dům, příjemné prostředí na chodbách, příjemné chvíle na společných akcích).