Mikulášská nadílka splní přání ukrajinských dětí, které žijí v blízkosti bojových zón

Kdysi útulné vesnice a města v Doněcké a Luhanské oblasti, dnes lekají svou prázdnotou a apokalyptickým vzhledem. Od roku 2014, kdy začaly boje na Ukrajině, se zde nepřestalo střílet. Lidé zde jsou traumatizováni očitými zážitky válečného konfliktu. V bezprostřední blízkosti bojové linie nebo přímo na ni bydlí mnoho rodin s dětmi, které nemají kam jít. Nezbývá jim nic jiného, než v nebezpečných podmínkách zůstat.

Ohlédnutí za aktivitami komunitního týmu

Mnoho drobných akcí tvoří celek komunitního působení v sociálně vyloučené lokalitě v Ostravě-Kunčičkách. Co všechno se podařilo uskutečnit od začátku roku a jak se daří zapojovat místní komunitu? Přečtěte si více v článku věnovaném komunitní práci.

Nízkoprahový klub Horizont se otevřel veřejnosti

To jak vypadá běžné odpoledne v nízkoprahovém klubu si vzkoušeli všichni, kdo se přišli ve středu 10. října podívat na den otevřených dveří tohoto zařízení. Navíc měli možnost si prohlédnout nově opravené prostory klubu, který letos prošel velkou rekonstrukcí.

Dobrovolníci se setkali v Třebovicích

Příjemné odpoledne si užili všichni, kdo pomáhají v jednotlivých charitách na území Moravskoslezského kraje a na Jesenicku. Letos již 2. Diecézní setkání dobrovolníků proběhlo 22. září v Ostravě-Třebovicích. Podívejte se na fotky ze setkání, které se neslo v duchu motta: „Bez vás to nejde!"

Podporují nás:

Logo OPZ barevné