V obličejových štítech z opavské Charity tlumočí do znakového jazyka také v České televizi

Běžně by chráněné dílny Charity Opava v březnu a dubnu vyráběly hlavně velikonoční ozdoby a dekorace. Mimořádná situace ale změnila nejen životy zaměstnanců, ale i výrobní plány. U šicích strojů teď pracovníci dílen zasedají s nastřihanými látkami na roušky a hned v sousedství vyrábějí ochranné obličejové štíty z plastu. Ty navrhnul vedoucí Chráněné dílny sv. Josefa, pan Tomáš Rychlý.

Štíty už využívají nejen ve Slezské nemocnici v Opavě nebo v Městské nemocnici v Ostravě. Denně je můžete vidět v České televizi. S ochranným štítem z Opavy totiž do znakové řeči tlumočí během vysílání z ostravského studia ředitelka Centra služeb pro neslyšící a nedoslýchavé Pavlína Zárubová.

Poskytujeme také terapeutickou pomoc

Mimořádná opatření, která aktuálně prožíváme na nás mohou dolehnout. Nouzový stav, způsobený koronavirovou infekcí, omezil možnost žít běžný společenský život, na který jsme byli zvyklí. Více času teď trávíme doma, někteří v sociální izolaci nebo v omezeném prostoru. Na nic podobného jsme nebyli zvyklí a nestihli jsme se na podobné okolnosti připravit. S nestandardní situací se pak každý vyrovnává po svém.

Máte možnost nám pomoci?

Chcete pomoci Charitě a lidem, o které se stará? Jste zdravotní sestra v důchodu či aktuálně mimo obor, student nebo studentka medicíny nebo prostě jen chcete pomáhat jako dobrovolník? Psycholog, který by po telefonu mohl pomoci lidem v napjaté situaci? Umíte sehnat desinfekci nebo podpořit její nákup finančně? Umíte ušít roušku?

Jsme tady pro Vás!

Ocitli jste se v tíživé situaci a nevíte jak ji řešit? Nevíte si rady s ošetřovným nebo na jaké dávky máte nárok? Zůstáváme s Vámi i přes aktuální mimořádnou situaci. Napište nám nebo nám zavolejte.

Naši pracovníci odborných sociálních poraden jsou Vám během pracovní doby k dispozici a připraveni poradit ohledně pracovněprávních otázek, v oblastech sociální podpory, péče o blízké nebo doporučení vhodné zdravotně-sociální služby, kterou Charita nabízí.