Známe výnos Tříkrálové sbírky v regionu, v pokladničkách se ukrývalo 11, 5 milionů korun

Poprvé za dvacetiletou historii sbírky nemohli koledníci vinou koronavirové epidemie vyrazit do ulic. Navzdory okolnostem si našli cestu k lidem a požehnali dárcům prostřednictvím online koledy, ta vynesla v ostravsko-opavské diecézi částku 3 171 900 Kč, dalších 8 422 418 Kč přispěli dárci do stacionárních pokladniček. Výnos sbírky tak i přes složitou situaci přesáhl 11, 5 milionů korun.

Pane, dej mi tu vodu!

Popeleční středou začíná postní doba. Během čtyřiceti dní dostáváme novou šanci k obrácení a prostřednictvím modlitby, půstu a almužny můžeme intenzivněji prožít Boží přítomnost.

Také v ostravsko-opavské diecézi se lze zapojit do dobrovolné postní výzvy, Postní almužny. Prostředky, které se nashromáždí během postní doby v papírových schránkách, poputují na pomoc lidem v nouzi.

Více informací o Postní almužně: https://www.postnialmuzna.cz/o-sbirce/

Tříkrálová sbírka pomůže, i když koledníci letos nevyrazili. Děkujeme!

Tříkrálová sbírka 2021 pomůže lidem v nouzi díky štědrosti Ostravanů, obyvatel obcí v okolí, ochotě a pomoci mnoha lidí částkou 1 341 545,- Kč, přestože koledníci letos do ulic nevyrazili. Prostředky sbírky využije Charita Ostrava a Charita sv. Alexandra na podporu služeb pro klienty mobilního hospice, domova pro seniory, lidi bez domova nebo se zdravotním postižením. Děkujeme všem za podporu!

Blížíme se do finále, rozpečeťujeme poslední pokladničky

Ještě 132 tříkrálových kasiček zbývá úředně rozpečetit a doplnit jejich výnos k celkovému výtěžku Tříkrálové sbírky. Ten v ostravsko-opavské diecézi přesáhl hranici 11 milionů korun.

Všem dárcům děkujeme!