Středeční koncert České televize pomůže lidem v tornádem zničených obcích

Koncert pro Moravu, tak se jmenuje benefiční akce České televize na pomoc jihomoravským vesnicím postiženým tornádem. Přímý přenos ve prospěch sbírky vyhlášené Diecézní charitou Brno odvysílá z pražské Kampy Jednička České televize ve středu 30. června od 20.10 hodin.

Sbírka na pomoc lidem zasaženým přírodními katastrofami

Diecézní charita Brno vyhlašuje sbírku na pomoc lidem zasaženým přírodními katastrofami na Hodonínsku a Břeclavsku.

Děkujeme všem, kteří již přispěli!

Téměř každý desátý Čech má problémy s bydlením

Dostupné bydlení je horký brambor, který vrcholní politici nechtějí příliš řešit, anebo se to alespoň stále nedaří. Jeho kritický nedostatek je tikající bomba, která tiše rozděluje společnost na otroky a otrokáře, z nichž ti první nemají šanci se svému údělu vzepřít, protože systém je vyladěn tak dokonale, že z něj není úniku. Ti „šťastnější“ z vykořisťovaných pravidelně odevzdávají veškeré příjmy za předražené nájemné obchodníkům s chudobou, zbylí se na omezený čas uchýlí do některého azylového domu, nebo skončí rovnou na ulici.

Marek Navrátil obdržel Cenu Olgy Havlové

Přes dvacet let vedl na různých pozicích Tříkrálovou sbírku. Náš kolega Marek Navrátil v těchto dnech obdržel hlavní cenu Výboru dobré vůle – Nadace Olgy Havlové za rok 2020. Cena je udělována těm, kteří navzdory svému hendikepu pomáhají ostatním.