VÍME AKTUÁLNĚ!

20 miliónů

Nejen v celé České republice, ale i na Severní Moravě a Jesenicku bude jubilejní 20. ročník Tříkrálové sbírky ročníkem rekordním. Finální výsledky budeme znát až v pátek, již nyní ale víme, že výnos letošního koledování nejen překonal loňský ročník Tříkrálové sbírky, ale bude vyšší než magických 20 milionů korun. Dnes bylo dokončeno rozpečeťování pokladniček v Charitě Ostrava, která koledovala spolu s Charitou sv. Alexandra (2 502 547 Kč, 424pokladniček) před pád dny v Charitě sv. Martina v Malé Morávce (510 512 Kč, 122 pokladniček). Veliké díky všem koledníkům a dárcům, kteří se o to zasloužili. Podrobné výsledky koledování v ostravsko-opavské diecézi naleznete zde.

Blížíme se do finále

I předposlední lednový týden se nesl ve znamení rozpečeťování kolednických pokladniček. Dalšími Charitami, které tuto proceduru dokončily jsou Charita Odry (961 684 Kč, 203 pokladniček), Charita Frýdek-Místek (2 374 608 Kč, 342 pokladniček), Charita Kopřivnice (1 121 921 Kč, 174 pokladniček) a Charita Hlučín (2 632 251 Kč, 324 pokladniček). Děkujeme štědrým dárcům i obětavým koledníkům. Podrobné výsledky koledování v ostravsko-opavské diecézi naleznete zde.

Dalších pět Charit dopočítalo

Dalších 5 Charit v naší diecézi ukončilo včera a dnes rozpečeťování pokladniček koledování Tříkrálové sbírky. A nutno dodat, že všechny s koledou vyšší než loni. Charita Jeseník 726 962 Kč (145 pokladniček), Charita Frenštát pod Radhoštěm 680 094 Kč (119 pokladniček), Charita Krnov 464 200 Kč (109 pokladniček), Charita Nový Jičín 743 619 Kč (120 pokaldniček) a Charita Hrabyně 722 080 Kč (145 pokaldniček). Všem koledníkům i dárcům děkujeme. Podrobné výsledky koledování v ostravsko-opavské diecézi naleznete zde.

Další Charity mají hotovo

Nejen Charita Jablunkov, ale i další 3 Charity mají pro letošní rok koledování Tříkrálové sbírky uzavřeno - Charita Bohumín (93 pokladniček, 502 737 Kč), Charita Studénka (131 pokladniček, 888 575 Kč) a Charita Třinec (82 pokaldniček, 912 543 Kč). Děkujeme štědrým dárcům i obětavým koledníkům. Podrobné výsledky koledování v ostravsko-opavské diecézi naleznete zde.

Charita Jablunkov hlásí hotovo a milion.

Koledování Tříkrálové sbírky 2020 skončilo a charitní pracovníci obráží obecní a městské úřady a rozpečeťují kolednické pokladničky. Jsou už ale i Charity, které mají za sebou také tuto proceduju. První z nich je v naší diecézi Charita Jablunkov, jejíž koledníci letos získali rekordní milion korun (přesně 1.050.000,- Kč ve 115 pokladničkách). Všem koledníkům i dárcům děkujeme. Podrobné výsledky koledování v ostravsko-opavské diecézi naleznete zde.

Koledování Tříkrálové sbírky 2020 uzavřeno

Dnešním dnem skončilo koledování jubilejní Tříkrálové sbírky 2020. Děkujeme všem, kdo se do koledování a jeho přípravy zapojili, zejména pak všem malým i velkým koledníkům. Stejně tak patří naše díky všem dárcům, kteří podpořili pomoc potřebným a rozvoj charitního díla v regionu, České republice i zahraničí. Aktuálně máme v ostravsko-opavské diecézi rozpečetěno 10,5% kolednických pokladniček s výnosem přes 2,1 mil. Kč. Podrobné výsledky koledování naleznete zde.

Tříkrálová sbírka pokračuje online

Tříkrálová sbírka pokračuje online (foto: R. Hanskut, Člověk a Víra)

Začínáme rozpečeťovat první pokladničky, které byly do 24. ledna umístněny napříč republikou v obchodech, lékárnách nebo na obecních úřadech.

Koleda, ale zdaleka nekončí, podpořit potřebné můžete ještě online do 30. dubna na webu Tříkrálové sbírky.

Přehled činnosti Střediska humanitární pomoci a rozvojové spolupráce v roce 2020

Vážení dárci, adoptivní rodiče, příznivci našeho střediska a zájemci o dění na Ukrajině a v Moldavsku, stejně jako na začátku každého roku i nyní Vám vyjadřujeme upřímné poděkování za Vámi poskytnutou podporu potřebným lidem žijícím na Ukrajině a v Moldavsku. A děkujeme také za důvěru, kterou jste nám tím prokázali.

Pokladničky nad mraky i v lékárně

Okolnosti letošní Tříkrálové sbírky jsou výzvou k větší nápaditosti.

Statické pokladničky proto mohou dárci nalézt na mimořádných místech. K mání je i Tříkrálové pivo.

Mikuláš rozdával radost dětem na Ukrajině

Dobro nezastaví ani pandemie. Počtvrté se povedlo předat Mikulášskou nadílku na Ukrajině a s ní i kousek radosti dětem, které nemají tolik štěstí a vyrůstají v oblastech poznamenaných válkou a chudobou. Díky rekordní štědrosti dárců bylo navíc možné obdarovat třikrát více dětí.

Koleda pokračuje

Malí koledníčci zůstávají doma a je jasné, že letos už do ulic osobně nevyrazí. Těšili se na klasickou koledu, kterou už pravděpodobně do 24. ledna nestihnou.

Králové se ale nevzdávají a s online požehnáním prosí o pomoc lidem v nouzi.

Poslechněte si možnosti, jak se zapojit do letošní "jiné" tříkrálovky. Shrnutí přidává Martin Hořínek v reportáži TV Noe.

PŘES 20 LET S VÁMI

Balíky základní potřeby pro Ukrajinu

POMOC V ZAHRANIČÍ

Najdete nás také na

Facebook Round  Instagram round social media icon free  Youtube round

PŘIPOJTE SE

ZAREGISTRUJTE SE A PRAVIDELNĚ DOSTÁVEJTE INFORMACE O TOM, CO SE PRÁVĚ DĚJE!

Děkujeme za podporu!

Logo OPZ barevné