VÍME AKTUÁLNĚ!

20 miliónů

Nejen v celé České republice, ale i na Severní Moravě a Jesenicku bude jubilejní 20. ročník Tříkrálové sbírky ročníkem rekordním. Finální výsledky budeme znát až v pátek, již nyní ale víme, že výnos letošního koledování nejen překonal loňský ročník Tříkrálové sbírky, ale bude vyšší než magických 20 milionů korun. Dnes bylo dokončeno rozpečeťování pokladniček v Charitě Ostrava, která koledovala spolu s Charitou sv. Alexandra (2 502 547 Kč, 424pokladniček) před pád dny v Charitě sv. Martina v Malé Morávce (510 512 Kč, 122 pokladniček). Veliké díky všem koledníkům a dárcům, kteří se o to zasloužili. Podrobné výsledky koledování v ostravsko-opavské diecézi naleznete zde.

Blížíme se do finále

I předposlední lednový týden se nesl ve znamení rozpečeťování kolednických pokladniček. Dalšími Charitami, které tuto proceduru dokončily jsou Charita Odry (961 684 Kč, 203 pokladniček), Charita Frýdek-Místek (2 374 608 Kč, 342 pokladniček), Charita Kopřivnice (1 121 921 Kč, 174 pokladniček) a Charita Hlučín (2 632 251 Kč, 324 pokladniček). Děkujeme štědrým dárcům i obětavým koledníkům. Podrobné výsledky koledování v ostravsko-opavské diecézi naleznete zde.

Dalších pět Charit dopočítalo

Dalších 5 Charit v naší diecézi ukončilo včera a dnes rozpečeťování pokladniček koledování Tříkrálové sbírky. A nutno dodat, že všechny s koledou vyšší než loni. Charita Jeseník 726 962 Kč (145 pokladniček), Charita Frenštát pod Radhoštěm 680 094 Kč (119 pokladniček), Charita Krnov 464 200 Kč (109 pokladniček), Charita Nový Jičín 743 619 Kč (120 pokaldniček) a Charita Hrabyně 722 080 Kč (145 pokaldniček). Všem koledníkům i dárcům děkujeme. Podrobné výsledky koledování v ostravsko-opavské diecézi naleznete zde.

Další Charity mají hotovo

Nejen Charita Jablunkov, ale i další 3 Charity mají pro letošní rok koledování Tříkrálové sbírky uzavřeno - Charita Bohumín (93 pokladniček, 502 737 Kč), Charita Studénka (131 pokladniček, 888 575 Kč) a Charita Třinec (82 pokaldniček, 912 543 Kč). Děkujeme štědrým dárcům i obětavým koledníkům. Podrobné výsledky koledování v ostravsko-opavské diecézi naleznete zde.

Charita Jablunkov hlásí hotovo a milion.

Koledování Tříkrálové sbírky 2020 skončilo a charitní pracovníci obráží obecní a městské úřady a rozpečeťují kolednické pokladničky. Jsou už ale i Charity, které mají za sebou také tuto proceduju. První z nich je v naší diecézi Charita Jablunkov, jejíž koledníci letos získali rekordní milion korun (přesně 1.050.000,- Kč ve 115 pokladničkách). Všem koledníkům i dárcům děkujeme. Podrobné výsledky koledování v ostravsko-opavské diecézi naleznete zde.

Koledování Tříkrálové sbírky 2020 uzavřeno

Dnešním dnem skončilo koledování jubilejní Tříkrálové sbírky 2020. Děkujeme všem, kdo se do koledování a jeho přípravy zapojili, zejména pak všem malým i velkým koledníkům. Stejně tak patří naše díky všem dárcům, kteří podpořili pomoc potřebným a rozvoj charitního díla v regionu, České republice i zahraničí. Aktuálně máme v ostravsko-opavské diecézi rozpečetěno 10,5% kolednických pokladniček s výnosem přes 2,1 mil. Kč. Podrobné výsledky koledování naleznete zde.

Společně s Giving Tuesday pro dobrou věc

Po páté se v České republice slaví Giving Tuesday. Jde o světový den štědrosti a dobrých skůtků, který letos připadá na 1. prosince. Tento den se celý svět spojí, aby inspiroval k solidaritě a štědrosti.

Diecézní charita ostravsko-opavská se připojuje s Mikulášskou nadílkou na podporu potřebných dětí z Ukrajiny.

Náš průzkum: Každý osmý Čech má strach, že se do roka bude muset stěhovat

O střechu nad hlavou ve stáří se bojí třetina lidí. Jen 4 procenta lidí si myslí, že bydlení v České republice je dobře dostupné. Každý osmý člověk se obává, že bude muset v následujících 12 měsících současné bydlení opustit, v případě nájemních bytů se toho bojí dokonce každý čtvrtý. Ukázal to průzkum na téma dostupnosti bydlení připravený pro Charitu Česká republika a katolickou církev agenturou Median.

Letošní Sbírka potravin vynesla 440 tun zboží pro potřebné

Zakoupením trvanlivých potravin anebo drogistického zboží je možné přispět lidem a rodinám v nouzi. Celostátní akce Sbírka potravin proběhla ve vybraných prodejnách obchodních řetězců a pokračuje v online obchodech do 1. prosince.

Chráněné dílny obnovily provoz s pomocí firmy Liberty Ostrava, a. s.

Po požáru, který na konci září zničil chráněné dílny v Ostravě-Koblově, mohou zaměstnanci dílen pokračovat v práci v náhradních prostorách. Za symbolickou 1 Kč je Charitě Hrabyně nabídla k užívání společnost Liberty Ostrava, a. s. Náhradní zázemí v Ostravě-Kunčicích umožní pokračovat v kompletačních pracích pro firmu Lena, která s Charitou Hrabyně dlouhodobě spolupracuje.

Papež František vyzývá: Podej svou ruku chudákovi!

Chudí lidé kolem nás jsou naším svědomím, nepřehlížejme je. Současná epidemie přinesla nová svědectví o tom, jak vnímat starozákonní slova Podej svou ruku chudákovi. Tento biblický citát je výchozím mottem papežova poselství k Světovému dni chudých, který si letos připomínáme 15. listopadu.

Mikulášská nadílka 2020

Některá přání splnit nedokážeme, jiná ano...

Zapojte se do Mikulášské nadílky pro potřebné děti žijící na Ukrajině a pomozte nám splnit jejich přání!

Místo: Ostrava/Ukrajina
Termín: 10. 11. 2020 — 15. 12. 2020

PŘES 20 LET S VÁMI

Balíky základní potřeby pro Ukrajinu

POMOC V ZAHRANIČÍ

Najdete nás také na

Facebook Round  Instagram round social media icon free  Youtube round

PŘIPOJTE SE

ZAREGISTRUJTE SE A PRAVIDELNĚ DOSTÁVEJTE INFORMACE O TOM, CO SE PRÁVĚ DĚJE!

Děkujeme za podporu!

Logo OPZ barevné